© Michiel Schaap - De foto's en teksten op deze website zijn eigendom van Michiel Schaap en zijn auteursrechtelijk beschermd (© copyright). Het Kopiëren of publiceren van materiaal is niet toegestaan, zonder uitdrukkelijke toestemming van Michiel Schaap.
logo

Natuurfotograaf Michiel Schaap

Natuurfotograaf Michiel Schaap

Even voorstellen: Alles over natuurfotograaf Michiel Schaap

Welkom op mijn website, ik hoop dat u net zo veel plezier beleeft aan het kijken naar mijn foto's als ik heb gehad tijdens het maken! Mijn naam is Michiel Schaap en ik woon in Lochem, in de prachtige Achterhoek.

Ik fotografeer al weer zo'n vijfendertig jaar maar nog altijd vind ik veel voldoening in deze hobby. Natuurfotografie is voor mij meer dan alleen maar een mooi plaatje schieten. Je verdiepen in het onderwerp en een goede voorbereiding zijn een eerste vereiste. Maar het allerbelangrijkste blijft toch het genieten van het moment. Wanneer na uren- en soms wel dagenlang wachten een dier tevoorschijn komt en je de kans krijgt hem in zijn natuurlijke omgeving te kunnen observeren zonder dat deze zich bespied waant, blijft toch elke keer weer een kick! Om goede opnames te maken dien je respect te hebben voor je onderwerp en moet je verstoring voorkomen. Het merendeel van mijn opnames zijn dan ook gemaakt vanuit een schuilhut. Dit is voor mij de beste manier om schuwe dieren van nabij te fotograferen.

Ook ben ik lid van het VNF Apeldoorn. Het is heel leerzaam te kijken naar andermans werk en ook een kritische beoordeling te krijgen van collega natuurfotografen.

Publicaties van foto's en het geven van presentaties

Mijn foto's worden regelmatig gebruikt in verschillende media. Bent u geinteresseerd in publicatie of aankoop van een van mijn opnames dan kunt u een bericht achterlaten in het gastenboek of mij een e-mail sturen. De beelden op deze site zijn slechts een klein uittreksel van de door mij gefotografeerde onderwerpen. U kunt natuurlijk altijd een beeldaanvraag bij mij doen van een onderwerp die niet op deze site te zien is, wellicht heb ik deze in archief.

Ook kan ik een avondvullende presentatie voor u verzorgen over de "Natuur in Oost Nederland”, "Het Levende Bos" of "Vliegende Kranen en Deuren”;

Waar fotografeer ik mee?

Gebruikte Camera's

 • Canon 1D MKIV
 • Canon 5DsR

Gebruikte Lenzen

 • Canon EF 400mm/2.8L is usm
 • Canon EF 70-200mm/2.8L is usm MkII
 • Canon EF 17-40mm/4.0L usm
 • Canon EF 100mm/2.8L is usm Macro
 • Canon Angle Finder C

Gebruikte Converters

 • Canon 2.0X MkIII
 • Canon 1.4X MkII

Overig Materiaal

 • Jobu BWG Pro Swinghead
 • Gitzo GT3542 XLS carbon statief
 • Gitzo Tele Studex Compact statief
 • Gitzo Rationelle 5 statiefkop
 • LowePro Photo Trekker Classic rugzak
 • LowePro sling shot AW